Coaching

Wat is coaching?

Coaching is een creatief proces dat je samen met een coach aangaat om bepaalde doelen in je leven te behalen, problemen op te lossen of lichter te maken. In dit process is de coachee gelijkwaardig en heeft een even groot aandeel in het proces als de Coach.  In dit proces maak ik gebruik van verschillende methodieken, waaruit verassende inzichten en oplossingen kunnen ontstaan. Coaching is voor iedereen en elk probleem, maar hier enkele voorbeelden van wat je met coaching kan aanpakken:

 

 

Het lijkt mij hartstikke leuk om samen uit te zoeken hoe de dingen bij jou in elkaar zitten. Als je eenmaal ontdekt wat er nou werkelijk speelde en hoe je dit kan aanpakken dan ontstaat er vaak een gevoel van opluchting en persoonlijke verantwoording.

Een coachtraject geeft daarom veel inzicht, nieuwe motivatie en leef plezier. Door het verdwijnen van weerstanden ontstaat er automatische meer ruimte voor nieuwe mogelijkheden en kansen.

 

Oplossingsgericht coaching

Oplossingsgericht coachen is voor Medioren en Senioren die een vraagstuk of probleem willen oplossen, en zo hun levenskwaliteit willen verbeteren. Hierbij kun je denken aan het omgaan met de werkstress, met je partner, met pijn die je ervaart, met verlies, etc.

Oplossingsgericht coachen helpt jou op het moment dat je merkt dat je er zelf niet helemaal uitkomt. Het probleem zit je in de weg, je bent er wel mee bezig maar een oplossing heb je nog niet gevonden.

 

Toekomstgericht coachen

Toekomstgericht coachen is een geheel nieuwe aanpak en is voor medioren en senioren die vooruit willen denken. Er hoeft hier geen direct probleem te zijn. Dit is een positief vooruitkijk traject, waardoor je de mogelijkheden voor de toekomst beter in kan schatten en daarop van tevoren in kan spelen.

Hier gaan we onderzoeken hoe we ons gedrag kunnen bijsturen zodat we effectiever en gelukkiger worden. De nadruk komt met name te liggen op wat we nodig hebben we in de toekomst nodig om flexibel te blijven. De wereld om ons heen veranderd snel en hoe kan je hier in mee blijven gaan. Dit is een totaal andere benadering dan we gewend zijn, maar dit is o zo leuk.