Business coaching

Het leven van een mens bestaat voor een groot deel uit studie en werk. Vandaar dat dit een belangrijke rol inneemt ons bestaan. Werk en privé zouden we wel willen scheiden, maar omdat we één mens zijn is het toch met elkaar verweven.

Als medior/senior loop je tegen specifieke problemen aan. De maatschappij ‘verplicht’ de mensen om langer aan het werkproces deel te nemen. Het kan zijn dat de werknemer zijn drive verliest. Hij ziet bijvoorbeeld dat de jongere medewerkers dingen veel sneller oppakken. Ze kunnen zich een beetje aan de kant geschoven voelen.

Dit beeld komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Er zit ook een kern van waarheid in. Hoe dan ook, behulpzaam is deze denkwijze niet en je kan het ook vanuit een ander perspectief bekijken. Als oudere werknemer heeft hij juist voor de jongere werknemer een waardevolle functie. In de samenwerking kan overdracht plaatsvinden.

Hoe blijft een medewerker een goede inspiratiebron voor de rest van het bedrijf? Voor de leidinggevende is dit vaak een zoektocht die niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Zeker omdat ze vaak geen inzicht hebben in hoe de werknemer in het leven staat. Hierbij kan zowel de leidinggevende als de werknemer mijn hulp aanwenden.

Ook bij het afvloeien van de medewerkers kan een coachtraject van belang zijn. Zij zijn nog steeds het reclamebord van uw bedrijf. Als u ze een goed coachtraject aanbiedt, waarin ze nieuwe levensvervulling kunnen vinden, zullen ze u daar zeer dankbaar voor zijn. Dan komt de investering vanzelf naar u terug.